Ujutro barem djelomice sunčano uz više oblaka na Jadranu i uz njega, a uglavnom na sjevernom dijelu može pasti i poneki pljusak. Od sredine dana sa zapada jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s grmljavinom. Oborina lokalno može biti obilna, ponajprije na sjevernom Jadranu gdje je moguća i nevera. Umjeren jugozapadnjak navečer u okretanju na sjeverac. Na Jadranu umjereno i jako jugo i jugozapadnjak, a u noći na četvrtak će na sjevernom dijelu okrenuti na buru te pojačati.

Jutarnja temperatura od 11 do 14, na Jadranu od 16 do 20 °C. Najviša dnevna između 22 i 27 °C, prognoza je DHMZ-a. Trenutna temperatura mora u Istri je 22 stupnja.

Jako jugo pa bura

Narančasti meteoalarm upozorava na jako i vrlo jako jugo u Istri. Navečer prolazno u okretanju na SZ, a potom i buru. U poslijepodnevnim satima predviđa se i oblina kiša, ponegdje i do 60 mm a lokalno je izgledno i grmljavinsko nevrijeme.

U četvrtak će i na Jadranu osjetno osvježiti uz jaku i olujnu buru, koja će najprije zapuhati na sjevernom dijelu i donijeti razvedravanje. (iPress)