U četvrtak 24. listopada u 20 sati u Galeriji HUiU – Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika u Puli (Zagrebačka 27) otvara se izložba Katje Kliba, ::: CYMATILIS :::, izložba skica i šablona.

Jedan od projekata autorice izložbe THeCo art je tekstilno/eko friendly/reciklažno/reuse/ DIY/ manufakturna izrada dekoracija. THeCo se bavi vizualnim identitetom - od privatnih prostora pojedinaca do raznih interijera i eksterijera te dekoriranjem raznih događaja i festivala.

Većina materijala, poput skica, uzoraka, tekstilnih šablona, test materijala koji nastaju prije i nakon odjevnih i tekstilnih produkta, bit će prvi put izloženi na izložbi „Cymatilis" koja je inspirirana vibracijama, valovima i morem, odnosno vodom. Na izložbi će autorica prikazati put od skice do nastanka sitotiska šablona koje će djelom prikazati na tekstilnim printevima, dok je drugi dio izložbe test istih skica i ilustracija u funkciji dekoracija.

Katja je interdisciplinarna autorica rodom iz Pule, 2012. godine diplomirala je na Naravnoslovnom tehničkom fakultetu iz Ljubljane, Dizajn odjeće i tekstila u Ljubljani. već se 18 godina bavi odjevnim i tekstilnim dizajnom. Jedna je od suosnivača HUiU-a te je član Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD).

Nakon otvorenja, koje će se održati 24. listopada u 20 sati, izložba će ostati otvorena do 6.11.2019., pon. – pet. od 12 do 20 sati, najavila je Kristina Nefat. (iPress)