Predsjedništvo i Glavni odbor SDP-a danas su definirali liste kandidata na predstojećim parlamentarnim izborima kao i za izbore za Europski parlament.

Nositelj liste u 8. jedinici je, očekivano, predsjednik stranke Peđa Grbin. Druga je Mirela Ahmetović, a treći Zlatko Komadina. Četvrto mjesto i siguran mandat pripalo je dosadašnjoj saborskoj zastupnici iz Istre Sanji Radolović, a iza nje se na petom mjestu nalazi Saša Đujić.

Iako se očekivalo, na listi nema SDP-ovog kandidata za župana na prošlim lokalnim izborima Danijela Ferića ali ni predsjednika istarskog SDP-a i uspješnog umaškog gradonačelnika Vilija Bassanesea.

Prema neslužbenim informacijama Bassanese je odbio biti kandidat na ovim parlamentarnim izborima. Predsjednik SDP-a nije htio detaljnije objašnjavati zašto su SDP-ovi gradonačelnici Neven Bosilj, Vili Bassanese i Ante Bilić odbili biti na listama za Sabor.

Sve koalicijske liste će predvoditi SDP-ovci Arsen Bauk (prva izborna jedinica), Boris Lalovac (druga), Siniša Hajdaš Dončić (treća), Mišel Jakšić (četvrta), Predrag Fred Matić (peta), Mihael Zmajlović (šesta), Kristina Ikić Baniček (sedma), Peđa Grbin (osma), Sabina Glasovac (deveta) i Ranko Ostojić (deseta). (iPress)