U porečkom Domu zdravlja javnosti je predstavljena  donacija uređaja koji spašavaju život, a koji su kupljeni novcem prikupljenim prodajom ulaznica za snimanje HRT-ove emisije Lijepom našom održanom u dvorani na Žatiki.  

Grad Poreč, organizator održavanja emisije Lijepom našom ustupio je Domu zdravlja Poreč 38.575 kuna s kojim novcem su kupljeni uređaji i oprema. Prezentaciji kupljenih uređaja prisustvovali su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, ravnatelj istarskih Domova zdravlja dr. Ante Ivančić i voditeljica ispostave DZ Poreč, dr. Radmila Korlević.

- Doniranim sredstvima kupljen je CRP uređaj i reagensi, defibrilator i boce s kisikom, pojasnila je prisutnim novinarima dr. Korlević. Budući nam je od donacije ostalo još nepotrošenih sredstava naručili smo još tri inhalatora te elektrode za defibrilator prilagođene djeci, rekla je Korlević i pojasnila da CRP uređaj košta oko 15 tisuća kuna i puno znači dežurnoj ambulanti kao i svim liječnicima koji trebaju obaviti pretrage poslijepodne i tijekom vikenda, u vrijeme dok laboratorij ne radi. S CRP uređajem mogu se otkriti i  infekcija virusnog ili bakteriološkog porijekla, što je vrlo važno budući nam definira vrstu upale, a to u konačnici određuje proces liječenja, zaključuje Korlević.

- Hvala svim Porečankama i Porečanima i gostima koji su došli na snimanje HRT-ove emisije Lijepa naša i tako podržali ovu humanitarnu akciju. Grad će i ubuduće nastaviti sa sličnim aktivnostima, a do kraja godine nabavit ćemo jedan malo veći i značajniji uređaj, no o tom, po tom rekao je Peršurić. Iako zdravstvo i domovi zdravlja nisu u nadležnosti Grada, želimo pomoći koliko god možemo jer nam je želja da naši sugrađani imaju visokokvalitetnu zdravstvenu zaštitu, rekao je gradonačelnik Peršurić naglasivši da će uskoro na središnjem porečkom Trgu slobode biti ponovno postavljen defibrilator koji je prošlog ljeta ukraden s javne površine. (iPress)