Nakon uspješne prve godine, agencija za sportski turizam INCroatia u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Labina, Lučkom kapetanijom, Decathlonom i ostalim partnerima drugu godinu za redom organizira Kvarner Swim Challenge, plivački izazov za daljinske plivače.

Događaj će trajati dva dana, 11. i 12. listopada te će sudjelovati 60 plivača, pretežito iz Ujedinjenog Kraljevstva i Češke. Prvi dan uključuje plivanje na relaciji Beli (Cres) – Glavotok (Krk)- Porat, dok će drugi dan, u subotu 12. listopada plivati od Porozine do ulaska u Plominski zaljev sa završetkom u Rapcu.

Plivanje od Porozine do ulaska u Plominski zaljev započet će u 9:30 sati, odakle će start drugog plivanja sve do Rapca započeti u 13:30 sati, s planiranim završetkom u

Planirani završetak plivanja na plaži poznatoj pod nazivom „Mala đirina" ispod Miramar Sunny Hotel & Residence by Valamar u Rapcu predviđen oko 16 sati, nakon čega će se plivači brodom uputiti prema rabačkoj rivi.

Doček plivača uz Gradski orkestar Labin predviđen je na Rivi u Rapcu oko 16 i 30 sati.

Stoga vas pozivamo da dođete u subotu, 12. listopada u Rabac da zajedno dočekamo plivače!

Plivači koji pristupaju tom događaju nisu neiskusni plivači, već dokazano vješti plivači koji tradicionalno pristupaju takvim i sličnim događajima diljem Europe. Budući da se radi o međunarodnom događaju, ovaj je događaj organiziran u uskoj suradnji s londonskom sportskim klubom Red Top Swim.

Organizacijom takvog događaja na našim prostorima, INCroatia zajedno s partnerima žele napraviti jedan pozitivan korak naprijed u promicanju izvansezonskog turizma te prikazati plivanje kao izvor zdravlja i doprinijeti popularizaciji plivačko-rekreativnog sporta izvan natjecateljskih krugova, stoji u priopćenju.

(iPress)