Nakon višetjednog nesnosnog smrada koji se širi s županijskog Centra za gospodarenje otpadom Kaštijun i ugrožava egzistenciju mješta tog dijela Pule i Medulina kao i zdravlje velikog broja građana, sinoć je održana i tematska sjednica Općinskog vijeća Medulina. Zbog velikog nezadovoljstva mještana koji ostaju bez kvalitetne vode, zemlje i zraka a sve je veći broj i otkaza turista u obiteljskom smještaju uslijed nepropisnog rada Kaštijuna nužno je hitno pronaći rješenja.  

Na sjednici su uz predsjednika Općinskog vijeća Marka Zlatića, načelnika Općine Medulin Gorana Buića, zamjenika Damira Demarina i vijećnike Općinskog vijeća prisustvovali i predsjednik Uprave Kaštijun d.o.o. Darko Višnjić, članica Uprave Vesna Dukić, predstavnik grupe mještana Bojan Blagonić te svi zainteresirani mještani općine Medulin.

Nakon prezentacija koje su održali predsjednik Uprave Kaštijun d.o.o. Darko Višnjić i predstavnik grupe mještana Bojan Blagonić u raspravu se uključio i načelnik Općine Medulin Goran Buić kao i prisutni vijećnici iskazavši iznimno nezadovoljstvo trenutnim stanjem ŽCGO Kaštijuna, radom centra i načinu odnošenja prema zaštiti okoliša, kvaliteti života mještana te lokalnoj zajednici u cjelini.

Prisutni mještani također su se uključili u raspravu, a sve donesene zaključke i traženja uključiti će se u javno savjetovanje koju će Općina Medulin u narednom periodu objaviti. U sklopu javnog savjetovanja održati će se i zbor mještana Općine Medulin kako bi se na temelju zajedničkih zaključaka donijela rezolucija u svezi daljnjeg djelovanja lokalne zajednice u cilju ispravnog rada ŽCGO Kaštijun što je glavni cilj svih prisutnih. (iPress)