Trogirska policija istražuje što se točno dogodilo u srijedu iza podneva u lokalnoj osnovnoj školi u koju je ušao roditelj i u učionici fizički nasrnuo na nastavnika koji je njegovoj kćeri, navodno, prethodno oduzeo mobitel.

U splitskoj policiji su potvrdili da su u srijedu u 12.15 sati zaprimili dojavu o fizičkom sukobu u obrazovnoj ustanovi. "Policijski službenici su po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja. Jedan muškarac je uhićen i odveden u službene prostorije, a drugi muškarac je zatražio liječničku pomoć", kazao je Jerko Kurevija iz splitske policije.

Neslužbeno se pak doznaje da se incident zbio u Osnovnoj školi Majstora Radovana tijekom nastave koju učenica nije pratila već se zabavljala mobitelom. Kada je to vidio nastavnik tražio je da mu preda mobitel do završetka nastave nakon čega se ona poslužila mobitelom jednog od učenika iz razreda i o tome obavijestila svoga oca. Došavši u školu otac djevojčice je direktno ušao u razred i nastavnika navodno udario šakom u glavu. Riječ je o nastavniku biologije i kemije.

Nakon incidenta o svemu je obaviještena policija, a nastavnik je zatražio liječničku pomoć, no još se uvijek pouzdano ne zna o kojim je točno ozljedama riječ. Doznaje se i da je policija ubrzo uhitila oca djevojčice koji se nalazi u policijskoj postaji gdje nad njim traje kriminalističko istraživanje.

Ravnateljica škole je medijima potvrdila događaj i rekla da je to još jedan u nizu incidenata u hrvatskim školama te da se nešto hitno mora mijenjati kako bi se zaštitili nastavnici i učenici. Poručila je i da bi voljeli da se takvi incidenti više ne događaju. Napomenula je da je pravilima njihove škole propisana zabrana upotrebe mobitela za vrijeme nastave. (Hina)