Njemački grad Hannover izdao je u četvrtak nalog za protjerivanjem crnogorskog državljanina Igora Krstovića, koji se liječi na Sveučilišnoj klinici u ovom gradu, kamo je dopremljen prošlog tjedna nakon što je, po pisanju medija, teško ozlijeđen u navodnom mafijaškom obračunu u Crnoj Gori.

"Odluka o protjerivanju je nužna zbog toga jer boravak ovog pacijenta na Sveučilišnoj klinici predstavlja opasnost za javnu sigurnost", stoji u priopćenju ministarstva unutarnjih poslova savezne zemlje Donja Saska.

Trenutno je međutim upitno može li pacijent zbog zdravstvenog stanja napustiti bolnicu.

On je u Hannover dopremljen prošlog tjedna privatnim zrakoplovom s mnogobrojnim prostrijelnim ranama.

Odmah nakon njegovog dolaska u Sveučilišnu bolnicu odjel na kojem je smješten se našao pod zaštitom pripadnika specijalne policije. To već nekoliko dana zaokuplja javnost u glavnom gradu Donje Saske. Mnogi postavljaju pitanje preuzimanja troškova osiguranja Krstovića, kojeg se sumnjiči za umiješanost u organizirani kriminal.

Predsjednica zastupničkog kluba vladajuće Socijaldemokratske stranka Njemačke u parlamentu Donje Saske Johanne Modder je pozdravila odluku ministarstva unutarnjih poslova o protjerivanju Krstovića.

"Javna sigurnost i red, kao i sigurnost osoblja i pacijenata Sveučilišne klinike su od najveće važnosti", rekla je Modder.

Ona je iznova kritizirala vodstvo Sveučilišne klinike zbog primanja spornog pacijenta na liječenje. Pokušaj prebacivanja Krstovića u zatvorsku bolnicu je propao zbog zdravstvenog stanja pacijenta.

Vodstvo bolnice se opravdava time da je tek nakon dolaska pacijenta u bolnicu postalo jasno da se radi o osobi koja se i u Crnoj Gori nalazila pod zaštitom policije.

(Hina)