Program 'Kazališna zima u Istri' već desetu godinu zaredom donosi produkcije Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula u gradove diljem Istre s ciljem razvoja publike i doprinosa vidljivosti kazališnog repertoara. Ove godine, tijekom ožujka i travnja, ukupno pet predstava posjetiti će Buzet, Pazin, Labin, Poreč i Umag.

Program 10. 'Kazališne zime u Istri' ove godine započinje s predstavom pulskih glazbenika Jazzino – Jazz za dicu u utorak, 12. ožujka u 18 sati u Pučkom otvorenom učilištu Augustin Vivoda Buzet.

U mjesecu ožujku, pogledajte Francamente – monodramu koja propituje položaj žene u društvu. Autorica Petra Blašković u ponedjeljak, 18. ožujka u 19 sati gostuje u Spomen domu Pazin.

U Pučkom otvorenom učilištu Labin pogledajte hit komediju Valtera Roše Mistero Buffo 2. Predstava je na programu u četvrtak, 28. ožujka u 20 sati.

(Ne)prilagođen putuje u Pučko otvoreno učilište Poreč u srijedu, 3. travnja u 20 sati. Izvođač Luka Mihovilović donosi priču o različitosti, diskriminaciji i predrasudama.

Završnica programa rezervirana je za četvrtak, 4. travnja u Umagu gdje će gostovati Levan Beach Hotel redatelja Jasminka Balenovića. Čakavska komedija s radnjom u svadbenom hotelu na rasporedu je u 19 sati u Kazališnoj dvorani “Antonio Coslovich”. (iPress)