Međunarodna manifestacija Dani mladoga maslinovog ulja održat će se od petka do nedjelje u Vodnjanu te će promovirati mlado maslinovo ulje i konzumaciju vrhunskih ekstra djevičanskih ulja Vodnjanštine koja su po kvaliteti na samome svjetskom vrhu, najavili su u utorak iz Grada Vodnjana. 

"Dani mladoga maslinovog ulja donose još više jer se uvijek nastoje sljubiti kvalitetna maslinova ulja s najboljim gastronomskim i enološkim delicijama. Bit će to pravi doživljaj za gastroljupce, ali i sve željne dobre zabave, druženja te edukativnih događaja rekao je na konferenciji za novinare u Vodnjanu gradonačelnik Klaudio Vitasović.

Zahvaljujući brojnim renomiranim izlagačima iz Hrvatske i inozemstva, prisutnim kuharima koji sudjeluju u gastronomskom showu, predavačima i stručnjacima koji vode predavanja, degustacije maslinovih ulja i edukacije, a sve to uz bogat program, Vodnjan postaje mjesto koji  morate posjetiti od 15. do 17. studenoga", rekao je  Vitasović.

Podsjetio je kako je karavana promocije te manifestacije krenula nedavno iz Ljubljane, gdje je predstavljanje naišlo na odličan odziv medija i turističkih djelatnika, te kako je ovaj vikend bio udarni i promocije su održane u centru Zagreba i na riječkom Korzu, a u Puli je manifestacija predstavljena na nekoliko mjesta.

"Ovogodišnja manifestacija kao i uvijek traje tri dana i posvećena je mladome maslinovom ulju, a već dulje vrijeme jedna je od važnijih međunarodnih manifestacija u Istri koja okuplja proizvođače vrhunskih maslinovih ulja šire regije", istaknuo je Vitasović i dodao da Dani mladoga maslinovog ulja posebice pridonose afirmaciji vodnjanskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja koje je danas  prepoznatljiv autohtoni vodnjanski brend i u svjetskim razmjerima jedno od najboljih maslinovih ulja.

Bogat trodnevni program donosi mnoge zanimljive sadržaje vezane uz uzgoj maslina, proizvodnju maslinovog ulja te raznovrsnost i kvalitetu ekstra djevičanskih maslinovih ulja. Kao i inače, očekuje se da će Vodnjan u tri dana ugostiti oko 20 tisuća posjetitelja kojima se nudi bogati sadržaj pod šatorom površine od čak dvije tisuće metara četvornih.

(Hina)