Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave istarske provode u suradnji sa Službom kriminaliteta droga Policijske uprava zagrebačke, a u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela zločinačkog udruženja te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja.

Na području Policijske uprave istarske policijski službenici jučer su uhitili šest osoba, dok su na području Policijske uprave zagrebačke uhićene tri osobe.

U tijeku je provođenje hitnih dokaznih radnji na više lokacija na području Istarske županije i na području Zagrebačke županije.

Uskok je dodao da se hitne dokazne radnje provode u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela iz oblasti kriminaliteta droga.

Nakon ispitivanja osumnjičenika Uskok će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost, izvijestilo je tužiteljstvo. (iPress/foto ilustracija)