U unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno sa snijegom i susnježicom, a na Jadranu djelomično razvedravanje, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za nedjelju.

U nizinama središnjih krajeva je poslijepodne moguća i slaba kiša. Na južnom dijelu Jadrana još prijepodne mjestimice oblačnije uz mogućnost za malo kiše.

Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, dok će na Jadranu puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita mjestimice i olujna.

Najviša dnevna temperatura zraka u unutrašnjosti između -1 i 4, duž obale i na otocima od 8 do 13 stupnjeva Celzijusovih

Za sve skupine vozila otvorena je državna cesta DC1 Karlovac-Slunj-Gračac-Knin-Split, slab snijeg povremeno pada u Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji, Baranji i središnjoj Hrvatskoj, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Moguća je poledica.

U priobalju puše bura, povremeno sa olujnim udarima. Vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Zbog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC50 i DC27); dionica A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8); DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Paškom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila); na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog; na A7 čvor Draga-čvor Šmrika.
Zbog zimskih uvjeta, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače poluprikolicama dok sva ostala vozila moraju imati obaveznu zimsku opremu na cestama: DC42 u mjestu Poljanak i ŽC Bjelopolje-Donji Lapac.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

U prekidu je trajektna linija Prizna-Žigljen. (iPress)