Ogromna količina oborina (lokalno 200-500 mm) očekuje se duž planinskog lanca Dinarida i sjevernih Apenina u sljedeća četiri dana, od 3. do 6. studenoga, uz mogućnost velikih poplava. Jake oluje očekuju se i na sjevernom Sredozemlju, preko Ligurskog zaljeva i duž sjeverne i istočne obale Jadrana, upozorava meteo servis Severe Weather Europe.

- Promjenljivo uz mjestimičnu kišu, u mnogim krajevima vjetrovito i još toplije. Oblačnije će biti na Jadranu i područjima uz njega gdje će kiša biti češća i obilna, a lokalno su mogući izraženi pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, na Jadranu i olujno jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 16 i 22 °C, prognoza je DHMZ-a za nedjelju.

I narančasti meteoalarm za Istru, u nedjelju predviđa lokalno moguću obilna kiša i bujične poplave. 

U ponedjeljak, promjenljivo uz više oblaka i češću kišu u prvom dijelu dana, a lokalno izraženijih pljuskova može još biti u Dalmaciji. Popodne sunčanije, a novo naoblačenje s kišom očekuje se sa zapada prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u gorju mjestimice i jak. Na Jadranu će jako i olujno jugo i južni vjetar slabjeti i okretati na umjeren jugozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 10 do 13, na Jadranu između 13 i 18. Najviša dnevna od 14 do 18, na Jadranu između 19 i 22 °C.

U srijedu se ponovo očekuje jaka kiša. (iPress)