Nakon jučerašnjeg sunčanog dana i danas će biti pretežno sunčano, a uz povremeno više oblaka malo kiše može pasti na širem riječkom području i u Gorskom kotaru, kasno poslijepodne i na jugu Dalmacije.

Navečer porast naoblake sa zapada, tijekom noći uz kišu u većini krajeva. U unutrašnjosti će puhati umjeren jugozapadni vjetar, mjestimice s jakim udarima, na Jadranu umjereno i jako jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 °C.

Četvrtak nam donosi u većini krajeva umjereno i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, češćom i vjerojatnijom na zapadu zemlje. Lokalno može biti i pljuskova s grmljavinom, osobito na sjevernom Jadranu. Najmanje kiše očekuje se na srednjem Jadranu gdje će biti i najviše sunčana vremena. Navečer i u noći postupno razvedravanje. Umjeren jugozapadnjak, u gorju s jakim udarima, slabjet će i već tijekom jutra okrenuti na sjeveroistočnjak.

Na Jadranu će umjereno i ponegdje jako jugo i jugozapadnjak slabjeti, a navečer će na sjevernom dijelu i u sjevernoj Dalmaciji zapuhati bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 8 do 11, uz obalu od 15 do 19, a najviša dnevna od 13 do 17 u unutrašnjosti te između 19 i 24 °C na obali i otocima.

No, nakon prilično hladnog razdoblja i promjenjivog vremena čeka nas topli vikend a tako bi trebalo ostati i cijeli idući tjedan. Očekuje se puno toplije vrijeme s lokalnim temperaturama do 25 ° C, a lokalno može biti čak i blizu 30 ° C!

More u Istri je 21 stupanj pa ne sumnjamo da će se uživanje u babljem ljetu nastaviti i idućih dana. Vrijeme će poslužiti i vrijedne berače maslina koji su već ovaj produženi vikend iskoristili za prve kaplje ulja. (iPress)