Na jakom međunarodnom judo kupu u Sloveniji „Koroška open 2019.“ koji je okupio 556 natjecatelja iz 88 klubova i 24 zemalja, član istarskog borca, Juraj Teković, imao je izvrstan dan. Teković je u uzrastu mlađih kadeta u težinskoj kategoriji do 73 kg redao pobjede do zlata.

Prvu pobjedu odnio je protiv njemačkog predstavnika Ohneisera, zatim hrvatskog predstavnika Šumera, u polufinalu je dobio Brusta iz Nizozemske, da bi potom u finalu pobijedio Domozlaja iz Mađarske. S obzirom da je nedavno na prvenstvu hrvatske osvojio titulu prvaka države i ovim je natjecanjem potvrdio svoju dobru formu te da je judaš na kojega ćemo ubuduće svakako moći računati.
Istarski borac je imao još nekoliko predstavnika na ovome natjecanju, a najbliži osvajanju još jedne medalje bio je Paolo Krajcar koji je nažalost izgubio u borbi za broncu od mađara Levantea te je ostao na petom mjestu.

U popodnevnom dijelu odvijalo se ekipno natjecanje te su su naša dva predstavnika, Dani Klačar do 60 kg i Marko Džin do 81. kilograma nastupili za domaću ekipu Slovenije gdje su naši judaši ostvarili pobjede protiv natjecatelja ekipa iz Srbije, Njemačke i Češke da bi u četvrtfinalu izgubili od predstavnika ekipe iz Moldavije te su time i završili svoj nastup prikazavši pritom vrhunske borbe.