U Erbezzu kod Verone u Italiji 29. i 30. lipnja 2019. održao se Međunarodni festival harmonike „28a  Festa internazionale della Fisarmonica“,  tradicionalno natjecanje koje se već dvadeset i osam godina odvija u raznim disciplinama, podijeljenima po kategorijama, dobnim skupinama, za soliste, komorne ansamble i orkestre.

Učenici Umjetničke škole Poreč već dugi niz godina osvajaju najviše nagrade na ovom prestižnom natjecanju te su se i ove godine  natjecali u različitim kategorijama i ovaj put pobijedili te osvojili ukupno devet nagrada i pokale: 5 prvih nagrada, 2 druge nagrade i 2 treće nagrade.

U A kategoriji (natjecatelji do 10 godina starosti), učenica Stefany Vladušić, I. razred harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar,  osvojila je prvu nagradu, sa 97 bodova od mogućih 100 bodova i pokal.

U B kategoriji (natjecatelji do 12 godina starosti), učenik Nikola Antolović, IV. razred harmonike u klasi profesora Paola Peruška, osvojio je prvu nagradu sa 96 bodova i pokal.

U B kategoriji, učenik Vito Mendica, III. razred harmonike u klasi profesorice Anamarije Lovrečić, osvojio je prvu nagradu sa 96 bodova i pokal.

U B kategoriji, učenik Leo Jurković, II. razred harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar osvojio je drugu nagradu sa 94 bodova i pokal.

U C kategoriji, učenica Riccarda Labinac, V. razred harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar, osvojila je prvu nagradu, prvo mjesto i pehar sa 97 bodova i pokal.

U C kategoriji, učenik Filip Žiković, V. razred harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar, osvojio je prvu nagradu sa 96,50 boda i pokal.

U C kategoriji, učenica Vita Blažević, V. razred harmonike u klasi profesora Paola Peruška, osvojila je drugu nagradu sa 93 bodova i pokal.

U C kategoriji, učenica Stella Ljubović, V. razred harmonike u klasi profesorice savjetnice Vilijane Šugar, osvojila je treću nagradu sa 90 bodova i pokal.

U C kategoriji, učenica Roberta Brčić, V. razred harmonike u klasi profesorice Anamarije Lovrečić, osvojila je treću nagradu sa 90 bodova i pokal.

Učenici i učitelji Umjetničke škole Poreč posebno su pohvaljeni i učenici su nastupali na Gala koncertu pobjednika natjecanja. U prepunoj, velikoj sportskoj dvorani gdje je održan Završni spektakularan koncert, među ostalima, čestitke porečkim učenicima i učiteljima uputio je i Gradonačelnik Erbezza Lucio Campedelli i Ocjenjivački sud sastavljen od eminentnih glazbenika koji su i sami svojim nastupima uveličali Završni koncert pobjednika.