Međuopćinsko natjecanje u udičarenju u Fažani se održava 12. svibnja, a velika Eko akciju čišćenja akvatorija luke i fažanskih plaža 18. svibnja, javlja Pomorsko športsko ribolovno društvo 'Sardela'. 

Pomorsko športsko ribolovno društvo i ove godine u nedjelju, 12.5. prema kalendaru Saveza Istarske županije za ribolov na moru organizira međuopćinsko natjecanje u udičarenju zapad Istra u kategoriji ŽENE SENIORI štap obala. Očekuje se više ekipa, a natjecanje traje od 7 do -14 sati nakon čega slijedi zajedničko druženje uz domjenak i podjela medalja i pehara na fažanskoj rivi kod ribarske kućice.

Eko akcija čišćenja akvatorija luke i fažanskih plaža planirana je 18. svibnja a nositelj akcije čišćenja je CPA-Mornar Pula uz PŠRD Sardela i JK „Brioni“, Fažana.

U čišćenju akvatorija uz članove PŠRD Sardela, sudjelovat će 30 ronilaca iz svih klubova Istarske županije, ronioci iz počasno zaštitne bojne RH, vojarna Peneda, članovi DVD Fažana, djelatnici Komunalca Fažana te  mještani Općine Fažana.

Čistit će se akvatorij od kupališta bivše tvornice Badel do kupališta vile San Lorenzo, podijeljen u 3 zone čišćenja. Svaka zona bit će ograđena bovama i popraćena barkama za odvoz prikupljenog smeća.

Po završetku čišćenja organizirano je druženje uz ručak, a svaki sudionik dobit će majicu s logom eko akcije. Za sve je osigurano besplatno parkiranje na parkiralištu kod Badela, izvijestili su iz Fažane.

Članovi PŠRD Sardela - Mateo Orlić i Erik Kontošić - pod vodstvom trenera Senahida Hukića osvojili su III. mjesto na Međuopćinskom natjecanju u ribolovu (štap obala-Zapad) u kategoriji U-16 održanom u Poreču 5. svibnja 2019. Na natjecanju su sudjelovali i članovi PŠRD Sardela Aleksej Kramar i Petar Pačelat. (iPress)