Nakon dvosatne teniske 'bitke' u završnici jubilarnog 30. ATP teniskog turnira 'Croatia open', srpski tenisač Dušan Lajović, 36. na ATP ljestvici, pobijedio je s 2:0 (7:5, 7:5) mađarskog tenisača Atilu Balasza, koji je u glavni turnir umaškog ATP-a 'ušao' kroz odigrane kvalifikacije.

Pobjednički trofej Lajoviću, koji je pobjedom u Umagu 'dobio' 250 ATP bodova uručila je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović a predsjednik Uprave Plave lagune Neven Staver uručio mu je ček na 90.390 eura.

Uz 'mini' trofej umaškog ATP-a nagradu, uz upis 150 ATP bodova, dobio je 48.870 eura i mađarski tenisač Attila Balasz.

Završnica jubilarnog 30. ATP teniskog turnira odigrana pred brojnim gledateljima koji su dobro 'napunili' teniski stadion Goran Ivanišević u Stella Marisu, bit će upisana kao jedna od boljih završnica posljednjih godina ATP-a u Umagu budući su obojica finalista dali puno energije u igru.

Mađarski tenisač Attila Balasz u prvom setu je poveo s 5:3 no prednost je izgubio i Lajović ga je uhvatio te prvi set završio sa 7:5 u svoju korist.

U drugom setu, uz obostrano, na trenutke i odličnom tenisu, kojeg su spontano 'pozdravili' gledatelji u teniskoj areni Balasz je gubio energiju i Lajović je završio drugi set sa 7:5, osvojivši prvi ATP naslov u svojoj karijeri.

U 'predigri' završnice 30. ATP teniskog turnira Croatia open predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović u šatoru Taste Istria  uručila je vlasniku vinarije Veralda iz Brtonigle, Lucijanu Visintinu, priznanje za najbolje ATP vino godine.

(iPress)