Više od 1500 judaša, članova njihovih obitelji, trenera, sudaca, čelnika Europske judo unije boravi u organizaciji Hrvatskog judo saveza i Europske judo unije na Judo festivalu koji se od 10. do 23. lipnja održava u Poreču.

Čelnici europskog i svjetskog juda, najbolji judaši svijeta, dolaze početkom mjeseca lipnja u Poreč trenirati, družiti se i educirati u judo borilačkom sportu.

Ovogodišnji svjetski judo kamp, koji će u Poreču biti «otvoren» do 23. lipnja, okupio je  brojne svjetske natjecatelje juda a po prvi puta bit će održan i kamp za djecu s posebnim potrebama kojeg će voditi Marina Drašković iz Judo kluba Fuji u Velikoj Gorici, dobitnika nagrade Belnclusive Europske komisije.

U ovogodišnjem izdanju Judo festivala Poreč 2019, koji se održava u organizaciji Hrvatskog judo saveza, sudjelovat će i stručnjaci iz legendarnog Kodokan instituta i Tokija koji će sudionicima festivala prenijeti, uz asistenciju svjetskih i EU prvaka, brojna iskustva iz borilačke judo vještine.

Po održanoj pressici ovogodišnjeg Judo festivala u Poreču, kojoj su uz gradonačelnika Poreča Loris Peršurića, direktora TZG Nenada Velenika  prisustvovali i predsjednik Uprave hotelske kompanije Plava laguna Neven Staver te  predsjednica Hrvatskog judo saveza Sanda Čorak i potpredsjednica Europske judo unije Jane Bridge i generalni sekretar EU judo unije Ezio Gamba, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić nam je rekao da je ovogodišnji judo festival jedna od vrhunskih svjetskih sportskih manifestacija koja se događa u Poreču. Imamo bogatu i smještajnu infrastrukturu koja može «izdržati» velike svjetske sportske manifestacije.

Ovo je jedan od značajnijih događanja u Poreču i zbog činjenice da u njemu sudjeluje tijekom četrnaest dana i više od 1500 sudionika koji doprinose odličnoj promociji, sa svojim velikim mogućnostima, destinacije Poreča, rekao nam je direktor TZG Poreč Nenad Velenik. (iPress)