Velika završnica ovogodišnjeg Festivala Rocks&Stars @ Cave Romane, kulturnog podija Medulinske rivijere, održat će se 17. kolovoza koncertom Josipe Lisac, naše najveće glazbene dive, koji se održava u vinkuranskom kamenolomu s početkom u 21 sat.

Josipa Lisac, glazbena ikona, nepatvorenog umjetničkog izričaja čak je davnih šezdesetih godina prošlog stoljeća zaintrigirala je publiku svojim jedinstvenim artističkim identitetom, a njen album prvijenac Dnevnik jedne ljubavi postao je najbolji rock album hrvatske glazbene. Sve od svog prvog albuma do dana današnjeg za svoj rad je dobivala brojne nagrade i priznanja, a njene se transformacije i umjetničke ekspresije pomno prate.

Kada se proučava njezina karijera i svaki lansirani albumi može se primijetiti, uz vrhunsku profesionalnost, i jedinstvena nota uzvišenosti koja se očituje u svakom detalju, od biranja lirike, suradnika pa sve do vizualne pojavnosti. Istinski je malo hrabrih umjetnika koji će ostati vjerni svom stilu neovisno o komercijalnim trendovima, a upravo Josipa Lisac pripada toj glazbenoj eliti što publika itekako prepoznaje. Kazati da je Josipa Lisac vrhunska glazbenica nije dovoljno jer ona stvara umjetničke vrhunce i vizionarski ukazuje da u kreativnom smislu nema granica, a to čini s posebnim naglaskom na profinjenost.

Glazbom se počela baviti još u djetinjstvu pjevajući u Dječjem Zboru RTV Zagreb. Proučavala je raznovrsne glazbene smjerove, a u svojim prvim nastupima plijenila je pažnju izuzetnim vokalom i svojom osebujnom pojavnošću. Uz to što je priznata glazbenica poznata je i po suradnji sa svjetskim velikanima jazz produkcije, te po filmskim ulogama, u filmu “Wallenberg: A Hero’s Story” i serijalu “Dvanaestorica žigosanih”.

Ulaznice za jedinstven koncert Josipe Lisac koja će nastupiti na najljepšoj prirodnoj pozornici u Hrvatskoj, dostojnoj naše najveće glazbene dive, potražite na eventim.hr ili prodajnim mjestima u sustavu Eventima, poručuju organizaatori.

(iPress)