Jučer je u Štinjanskoj vali u Puli održana eko akcija u kojoj su sudjelovali i policijski ronioci. Osim ronioca Interventne jedinice policije Pula, eko akciji pridružili su se i policijski ronioci iz Policijske uprave karlovačke te su zajedno s predstavnicima Ronilačkog saveza, Gradskog društva Crvenog križa Pula, Zajednice tehničke kulture i Grada Pule prikupili oko pet kubika otpada.

Akcija se provela u prijepodnevnim satima, a dok su volonteri prikupljali otpad po obali, ronioci su iz Štinjanske vale izronili i ono što se ne očekuje u moru. Osim starih sidra i olupina plovila, bilo je tu i traktorskih i automobilskih guma, staklenki, limenki i raznih željeznih konstrukcija.

Ovo nije prva eko akcija na kojoj su sudjelovali policijski ronioci te se uvijek rado odazivaju akcijama kojima mogu učiniti svoje okruženje sigurnijim. Čišćenjem podmorja dali su svoj doprinos čišćem i ljepšem Jadranskom moru, koje je već počelo privlačiti turiste iz cijele Europe.

Policijski ronioci i ovog će ljeta provoditi brojne aktivnosti u cilju održavanja povoljnog stanja sigurnosti u podmorju pa će tako brinuti o zaštiti spomenika kulturne baštine i zaštiti drugih arheoloških nalazišta diljem Istre kako bi se spriječilo njihovo devastiranje. (iPress)