Ovih dana privodi se kraju još jedna uspješna obnova pročelja sufinancirana iz programa „Dolcevita“. Riječ je o stambenoj građevini na adresi Epulonova 14.

- Raduje me svaka uređena fasada u našem gradu i sada se rezultati programa obnove pročelja „Dolcevita“ već jasno vide. Ova gradska uprava povećala je subvencije za obnovu fasada, otvorili smo dobru komunikaciju s upraviteljima, naši građani su se aktivirali i plod svega toga je da smo u ove tri godine potpisali 34 ugovora. Ovim ritmom već krajem 2025. godine, u ukupno četiri godine, postići ćemo broj od 66 obnovljenih zgrada, što je ukupno 100 u 12 godina program „Dolcevita“. Držimo se visokih razina sufinanciranja i zato se fasade obnavljaju“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić ujedno izrazivši zadovoljstvo što svako obnovljeno pročelje doprinosi „ljepšoj Puli“.

Uz povećanje iznosa sufinanciranja te obuhvata, pojednostavljena je prijava i dokumentacija za građevine izvan zaštićene kulturno - povijesne cjeline na način da se već Odlukom propisuju opća pravila oblikovanja, a od dokumentacije je dostatan elaborat obnove s pripadajućim troškovnikom.

Uspješna realizacija programa „Dolcevita“ rezultat je dugogodišnje međusobne suradnje Grada i pulskih upravitelja zgrada koji pružaju direktan uvid u potrebe na terenu što je i omogućilo uspješnu prilagodbu Programa obnove pročelja

Prema propozicijama Programa obnove pročelja građevina na području grada Pule, zgrada u Epulonovoj 14 smještena je u „ostalom području obuhvata grada" za koju sufinanciranje iznosi 60 posto do maksimalnog iznosa od 26.544,56 eura u dijelu obnove pročelja. Obnova stolarije sufinancira se u 40 postotnom iznosu, do maksimalnog iznosa od 10.617,82 eura.

U ovogodišnjem proračunu za program obnove pročelja „Dolcevita“ osigurano je 800.000,00 eura. (iPress)