Ugovor o uvođenju sustava digitalizacije rada sportskih klubova nabavkom aplikacije SOM sport koju je sredstvima EU razvila IT tvrtka Fortis Labor, potpisan je jučer u Vodnjanu u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta. SOM sport aplikacija je kojom će Sportska zajednica  Grada Vodnjana digitalizirati cijeli proces praćenja isplata javnih dotacija i pravdanja tih financijskih sredstava kroz sportskih klubova. Osim toga sportskim klubovima je kroz tu aplikaciju omogućena lakša, brža i efikasnija naplata članarina, ali i vođenje evidencije dolaska na trening i razne druge mogućnosti.

„SOM Sport je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da sportski klubovi sve svoje aktivnosti i ostale operativne stvari vode doslovno kroz par klikova. Ovim projektom omogućili smo klubovima da se ubrza i olakša proces brojne administracije i papirologije te da se lakše prate proračunska sredstva jedinica lokalne samouprave. I Sportska zajednica Grada i Grad Vodnjan u realnom vremenu znat će koliko je koji klub opravdao namjenska sredstva iz proračuna, ali i koliko se mališana i članova bavi sportom“ naglasio je Lorenzo Gašparić, direktor tvrtke Fortis Labor, u ime potpisnika ugovora. Dodao je kako u nekim sportskim klubovima, u kratkom vremenu od koliko je SOM sport u funkciji, povratne informacije govore da se u tim sredinama povećava efikasnost klubova u provedbi programa i vođenja članskih obveza i naplate članarina, ali i zadovoljstvo roditelja i trenera. 

Predsjednik Sportske zajednice Grada Vodnjana Elvis Marić zadovoljan je što će se ovim angažmanom nadograditi transparentnost korištenja javnih sredstava u klubu, a klubovima pomoći da se njihovi treneri bave sportskim segmentom, a ne utjerivanjem dugova ili nošenjem uplatnica i sličnim poslovima koji nisu u njihovom opisu djelovanja.

„Drago nam je da je Grad Vodnjan prepoznao ovu ideju i omogućio da nabavimo ovu aplikaciju. Drago nam je čuti da će se ovaj sustav nadograđivati i razvijati i vjerujem da će u tome pomoći naše povratne informacije sa terena. Isto tako smo sretni što ćemo omogućiti i roditeljima da prate svoju djecu kroz osobni karton koji će svaki od njih imati - rekao je Elvis Marić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjana Enea Codacci naglasio je kako je Grad Vodnjan izuzetno zadovoljan sa provedbom ovog projekta jer je bitno da se sve sportske aktivnosti koje provode klubovi u sklopu Sportske zajednice Grada Vodnjana, a radi se o ukupno 21 sportskom klubu, budu dostupnije svima te da svi poslovi u radu klubova budu što efikasniji i transparentniji, na način da članovi i uprave klubova, te roditelji djece, Sportska zajednica i gradska uprava budu upoznati u svakom trenutku sa radom sportskog kluba.

„Grad Vodnjan će i dalje ulagati u sport na području Grada, a to potvrđuje i povećanje financijskih sredstava za potrebe rada Sportske zajednice Grada i sportskih klubova te konstantna ulaganja u sportsku infrastrukturu koje je Grad predvidio u gradskom proračunu za 2020. godinu“ zaključio je zamjenik gradonačelnika Grada Vodnjana Enea Codacci.

(iPress)