- U ponedjeljak, 20. siječnja 2020., zbog kvara na sustavu za grijanje, nastava će se održati 5. školskih sati prema rasporedu te učenici nakon toga idu kući. Preporuka je da se učenici toplije odjenu.

Produženi boravak redovno će raditi u klimatiziranom prostoru, izvijestili su roditelje učenika iz Osnovne škole Fažana. 

Informaciju nam je potvrdila i donačelnica Fažane Ada Damjanac pojasnivši kako nije bilo moguće naći majstore preko vikenda. - Iz Uprave škole rekli su kako će kvar biti otklonjen tijekom ponedjeljka te će se već od utorka situacija normalizirati. Ukoliko učenicima bude hladno biti će i ranije pušteni kućama, rekla nam je Damjanac. 

Naime, našu redakciju su nazvali zabrinuti roditelji tražeći pojašnjenja, nezadovoljni što kvar nije otklonjen preko vikenda jer je ipak riječ o djeci koja se mogu razboljeti u negrijanim učionicama.

Kako je rekao jedan Fažanac: 'Ravnateljica sigurno ima grijalicu ili klimu jer drži otvoren prozor na svom uredu a djeca će se smrzavati. To nije u redu.' (iPress)