Veliki projekt uređenja dijela gradske rive u Poreču napreduje po planu, te je od danas ušlo u drugu od sveukupno tri faze. Stoga od 14. siječnja 2020. do 15. ožujka 2020. na snagu stupa izmijenjena privremena prometna regulacija na gradskoj rivi.

U drugoj fazi rekonstrukcije rive izvode se radovi na dijelovima rive uz gradske zgrade i u dijelu rive kroz koji ide prometnica. Promet se s postojeće prometnice preusmjerava na prolaz po tamponiranom zemljanom materijalu po gradskoj rivi, na kojoj je već dovršena prva faza radova i koji je odvojen od ostatka gradilišta i mora zaštitnim ogradama.

U zoni prometovanja motornim vozilima kroz zonu gradilišta na snazi je ograničenje brzine od 10 km/h, a svi se sudionici u prometu pozivaju na povećani oprez. Dodatno, s obzirom na to da se radi o otvorenom gradilištu, poželjno je da se prometnica koristi kada je to doista i potrebno, kako bi se radovi mogli odvijati planiranim tempom.

Pješaci se usmjeravaju obilaznim putem kraj Zagrebačke banke u Ulicu Frane Glavinića, zatim Ulicu Sv.Maura i preko Trga Matije Gupca u Ulicu Eugena Kumičića, izvijestili su iz Poreča.

(iPress)