Korištenjem petardi tijekom novogodišnje noći na Narodnom trgu u Vodnjanu počinjena je materijalna šteta na keramičkoj vazi s maslinom, te Amfori, umjetničkom djelu umjetnice Roberte Weissman Nagy. Amfora je dio projekta 'Prolazi kroz vrijeme' za kojeg je 2019. Turističkoj zajednici Grada Vodnjana dodijeljena nagrada Simply the best.

Procijenjeni iznos nastale materijalne štete je oko 15.000,00 kuna. Slučaj je prijavljen policiji koja utvrđuje činjenično stanje oko uništavanja javne imovine te će se prema počinitelju pokrenuti kaznena prijava. Turistička zajednica Grada Vodnjana najoštrije osuđuje ovakvo kriminalno ponašanje. Tim više što se popravak uništene imovine plaća iz proračuna kojeg čine sredstva svih mještana Grada Vodnjana koji se bave turizmom. Korisnije je taj novac usmjeriti na nove i zanimljive sadržaje na javnim mjestima, a ne na konstantno obnavljanje i sanaciju postojećih.

Stoga se upućuje poziv građanima da čuvaju javnu imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama Grada na broj telefona 052/511-968, e-mailom na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.hr ili u policijsku postaju Pula. Sve korisne informacije građani mogu dostaviti anonimno, javljaju iz Vodnjana. (iPress)

(iPress)