Udruga fotografa Fotovun vas poziva na svečano otvorenje godišnje izložbe fotografija članica i članova udruge, koje će se održati u subotu 14. prosinca 2019. godine u 17 sati u Galeriji „Pet kula” u Motovunu. Izložbu naziva „B&W SHAPES“ čine 42 fotografije 20-oro članica i članova Udruge Fotovun.

Kao što sam naziv izložbe sugerira, tema su OBLICI, a fotografije su izrađene u crno-bijeloj tehnici.

Gotovo svaka fotografija sadrži jedan ili više oblika, a sjajne su fotografije upravo one gdje je fotograf iskoristio oblike na jedinstven i zanimljiv način. Tajna je u pronalasku predmeta privlačnih oblika i njihovom fotografiranju na jednako privlačan način. Kao i kod drugih osnovnih elemenata dizajna, vještom upotrebom oblika može se fotografiji dati značenje i izazvati zanimanje. Razumijevanje različitih vrsta oblika i načina kako ih optimalno koristiti u svom fotografskom radu su nešto čime se može drastično unaprijediti kvalitetu fotografija i to je bila misao vodilja kod odabira ove nimalo jednostavne fotografske teme, koja je kod članica i članova udruge zasigurno u većoj ili manjoj mjeri promijenila način promišljanja o fotografiji.

Četvrtom godišnjom izložbom fotografija Udruga Fotovun okrunjuje svoju četvrtu godinu postojanja i rada, koja je obilježena i dobivanjem Povelje Općine Motovun. Ova vrijedna motovunska udruga okuplja 30-ak članica i članova s područja cijele Istre i iz Slovenije, a u nešto manje od četiri godine postojanja realizirala je brojne vrijedne projekte (dvodnevni festival fotografije, brojne izložbe, foto natječaje, edukacije, radionice, različite suradnje s lokalnim organizacijama itd.) te svojim aktivnostima doprinijela unaprjeđenju kulturnog života u Motovunu i popularizaciji fotografske umjetnosti na području Istre i šire.

Izložba se realizira u suradnji s Općinom Motovun i Turističkom zajednicom Općine Motovun, a ulaz na izložbu je besplatan.

Dođite i vidite na koji su način članice i članovi udruge interpretirali oblike u svojim fotografijama. Dobrodošli u Motovun. 

(iPress)