Nakon što je prije 13. godina osnovan u Umagu, međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture, sportskog ribolova i sportova na vodi, predstojeći petak 22. studenog u 12 sati po četvrti puta u organizaciji Obrtničke komore IŽ otvorit će svoja vrata posjetiteljima u Poreču, u dvorani na Žatiki.

Na konferenciji za novinare održanoj u skladištu i garaži porečkog Jedriličarskog kluba «Horizont» direktor sajma ujedno i predsjednik Obrtničke komore IŽ Robert Momić, gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, pomoćnik načelnika UO za poljoprivredu, ribarstvo, šumarstvo, lovstvo i vodoprivredu IŽ Gracijano Prekalj, tajnik OK IŽ Eros Sorić i predsjednik JK «Horizont» Božidar Mihić otkrili su novinarima što će se sve događati na 13. odnosno četvrtom porečkom sajmu Crofish.

Na sajmu će ove godine sudjelovati 95 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Njemačke i Španjolske koji zastupaju više od 280 svjetskih proizvoda iz sektora ribarstva, plovila, opreme za profesionalni i sportski ribolov i nautičku opremu, rekao je Momić naglasivši da je cilj sajma na jednom mjestu omogućiti okupljanje i predstavljanje svih gospodarskih subjekata iz djelatnosti ribarstva, akvakulture, sportskog ribolova ali i jačanje pozicije ribarskih proizvoda u prehrani, uređenju tržišta ribarstva, izgradnje ribarske infrastrukture te povećanje konkurentnosti ribara.

Tijekom trodnevnog trajanja Crofisha održat će se sastanci ribarskih struktura s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede a značaju 4. porečkog Crofisha doprinijet će i stručna predavanja, okrugli stolovi kao i ostale aktivnosti koje približavaju proizvode ribarstva stanovništvu i turističkom tržištu.

Zadovoljstvo održavanjem četvrtog međunarodnog sajma Crofish izrazio je i gradonačelnik Poreča Loris Peršurić naglasivši da je Crofish peti sajam ove godine u kontinuitetu održan u Poreču s posebnom važnošću da se održava izvan glavne turističke sezone dajući važnost kako izvansezonskom popunjenju smještajnih kapaciteta tako i promociji destinacije Poreč.

Od petka do nedjelje na porečkoj rivi bit će privezana plovila Ministarstva mora, Ministarstva obrane RH, MUP-a, ribarski brodovi iz Hrvatske, Slovenije i Italije koja će posjetitelji moći razgledati. U sklopu ovogodišnje manifestacije osjetit će se i mirisi ribe i ribljih specijaliteta budući će biti održan trodnevni Cooking Show. U uval Peškera održat će se Regata Crofish u jedrenju u klasi optimist a u subotu će se održati Kup Istre u podvodnom ribolovu.

Tijekom trodnevnog trajanja sajma, Crofish će biti od petka do nedjelje otvoren za posjetitelje od 12 do 19 sati a ulaz će biti slobodan. (iPress)