Općina Kanfanar uključila se u incijativu „Zasadi drvo, ne budi panj: Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“, kojoj je cilj tijekom tri dana trajanja incijative (25., 26. i 27.10.) zasaditi čim veći broj stabala diljem Hrvatske, kako bi se javnost potaknulo na promišljanje o potrebi očuvanja okoliša te kako bi se sadnjom drveća i direktno tome doprinijelo.

U sklopu ove akcije kolektivne sadnje drveća, Općina Kanfanar će u petak i subotu 25. i 26.10. zasaditi 15 sadnica drveća, i to ladonje, lipe i čempresa. Sadnice visine od 4 metara i više zasadit će se na nekoliko javnih površina u općini, i to u centru Kanfanara na parkiralištu Vala, uz groblje Dvigrad, u Sošićima u dvorištu područne škole i uz dječje igralište te u Maružinima uz crkvu sv. Marije Snježne.

Akciji su se priključila i poduzeća za zemljane radove iz općine, koja će se pobrinuti za pripremu terena, odnosno iskop rupa za sadnju sadnica, a u samoj sadnji sudjelovat će roditelji i djeca kanfanarskog vrtića i osnovne škole, predstavnici kanfanarskih udruga te svi drugi zainteresirani koji se žele uključiti u ovu akciju.

(iPress)