Grad Umag se priključuje hvalevrijednoj akciji "Zasadi drvo, ne budi panj". Tom prigodom će Grad Umag na području Svetog Pelegrina u petak, 25. listopada 2019. godine zasaditi 50 pinija (bor). U suradnji s našim vrtićima i školama, istog će dana biti zasađena i stabla lipe ispred sjedišta svake od umaških obrazovnih ustanova, zajedno s našim mališanima.

Kako je i veliki broj građana izrazio želju priključiti se ovoj hvalevrijednoj akciji sadnje stabala i obnove javnih zelenih površina, a radi sprječavanja nekontrolirane sadnje na javnim površinama, organizirali smo sadnju stabala i za građane Umaga. Akcija sadnje stabala od strane građana provodit će se u subotu, 26. listopada 2019. godine, također na području Svetog Pelegrina, u periodu od 10:00-13:00 sati.

Predviđena mjesta za sadnju bit će pripremljena od strane kolega umaškog komunalnog poduzeća Komunela d.o.o., koji će biti na raspolaganju građanima za pomoć pri sadnji tijekom cijelog vremena provođenja same akcije. U slučaju kiše, o alternativnom datumu provođenja akcije građani će pravovremeno biti obaviješteni putem službene web stranice Grada Umaga, Facebook stranice Grada Umaga te radio postaje Eurostar.

Kako bismo poštovali specifičnosti našeg lokaliteta, pozivamo vas da na sadnju ponesete jednu od sljedećih vrsta:

1. Quercus pubescens, hrast medunac, visina cca 1m
2. Pinus pinea, pinija, visina cca 1 m
3. Pinus pinaster, primorski bor, visina cca 1m

Ukoliko ste spriječeni biti prisutni i posaditi osobno stablo u gore navedenom terminu, svoje stablo možete donijeti u skladište poduzeća Komunela d.o.o. koje se nalazi u Labinskoj ulici iza Dječjeg vrtića „Radost-Gioia“, i to u srijedu, 23. listopada 2019. godine u periodu od 08:00-14:00 sati, gdje će Vas dočekati dežurni djelatnik Komunele d.o.o.

Ova akcija nosi poruku kako svatko može zasaditi drvo i na taj način pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, a ujedno i dati svoj doprinos borbi protiv klimatskih promjena, poručili su iz Umaga.

(iPress)