Dječji tjedan, tjedan posvećen najmlađim građanima Umaga, i ove je godine ponudio niz aktivnosti i događanja. Program tradicionalno uključuje i posjet delegacije Grada Umaga umaškim vrtićima, tijekom kojeg se naši mališani uvijek potrude predstaviti se kao topli i dobri domaćini. Tako su gradonačelnik Vili Bassanese, njegovi zamjenici Floriana Bassanese Radin, Mauro Jurman i Ivan Belušić u četvrtak, 10. listopada 2019. godine, posjetili centralni dječji vrtić, kao i dječji vrtić 'Radost-Gioia'.

U vrtićima su delegaciju dočekale ravnateljice Ondina Šimičić i Marija Adamović te djeca Talijanskog dječjeg vrtića 'Vrtuljak-Girotondo' i Dječjeg vrtića i jaslica 'Duga'. Odgajateljice i djeca svake skupine ovom su prigodom priredili veseli svestrani program koji je oduševio goste. U okviru posjeta, ravnateljice su povele delegaciju u obilazak svih prostorija vrtićkih skupina.

U okviru strateškog projekta 'Umag – grad djece 2010.-2020.', Grad Umag provodi niz mjera ne bi li osigurali najbolje i naviše uvjete za našu najmlađu populaciju. U okviru predškolskih ustanova, tako Grad Umag osigurava mjesto u vrtiću svakom upisanom djetetu s ispunjenim uvjetima. Prisjetimo se, po otvaranju novoizgrađenog vrtića 'Radost-Gioia'“ u ožujku 2017. godine, kapaciteta za 200-njak djece u 10 odgojnih skupina, Grad Umag se odlučio na još jednu mjeru u smjeru demografske obnove Umaga, ali i cijele Republike Hrvatske uopće. Naime, od 1. travnja 2017. godine Grad Umag je, kao prvi grad u RH, uveo za sve polaznike potpuno besplatne vrtiće.

Ukoliko se navedenome nadoda i činjenica kako je u umaškim vrtićima osiguran rad nadstandardnog stručnog tima, od pedagoga, logopeda, edukacijskog rehabilitatora, medicinske sestre, sportskog trenera, odgajateljice glazbenog odgoja te rad jedne odgajateljice na prosječno osmero djece, tad se sa sigurnošću može tvrditi kako je Umag primjer grada budućnosti u predškolskom odgoju i obrazovanju na području cijele Lijepe naše.

Riječ je tek o jednom u nizu mjera Grada Umaga koje provodi u smjeru demografske obnove na našem području. Tako se i ove godine Umag u okviru velikog projekta portala gradonacelnik.hr, Jutarnjeg lista i agencije Ipsos, ponovno našao na samom vrhu ljestvice najboljih srednjih gradova u RH, kada su u pitanju obrazovanje, socijalna politika, demografija i mladi.

Grad Umag svake godine ulaže sve više napora i truda ne bi li svojoj najmlađoj populaciji, generatorima razvoja našega grada, osigurao sve kvalitetniji sadržaj, sve viši standard te sigurnu i bolju budućnost. Na tom putu ustraje i ne staje, poručili su iz Umaga.

(iPress)