Nakon devet dana ozbiljnih tema, novinarstva, književnosti, fotografije, dokumentaristike, ali i smijeha i satire, Fažana Media Fest se privodi kraju.

FMF ne planira svoj ovogodišnji kraj tihim gašenjem, već gromoglasnim crescendom koji će se održati u subotu (21. rujna u 20 sati) fažanskom na trgu Sv. Kuzme i Damjana.

Na rock koncertu nastupaju Plesna grupa Naša djeca Fažana, grupa Primotajo blues band iz Pule, grupa LMT iz Fažane, gitaristički duo Osman & Likar i zvijezda večeri Edo Maajka s bendom.

Prije koncerta, u 18 sati održat će se fotografska radionica sa Jasminom Krpanom i javni izbor najboljih fotografija polaznika radionice u MMC-u Fažana.

U subotu u 9 sati nastavlja se radionica udruge Informo: Od ideje do sredstava u tri dana. Iako završavamo službeni program u subotu, oni koji su započeli Inforomo radionicu, završit će ju u NEDJELJU (22. rujna) u 9 sati sa finaliziranjem poslovnih planova i projektnih ideja.

Za kraj, u nedjelju se održava program „Apeli – ulični performansi". Svi zainteresirani mogu sudjelovati u javnim apelima i dati svoj potpis „Za zdraviji život tamo gdje je počeo" i upozoriti na „Droge novog doba" .

Fažana Media Fest vratit će se iduće, 2020. godine, s još boljim programom i još više zanimljivih gostiju, sudionika i posjetitelja.

Do tada podržite slobodu medija, antifašizam, antinacionalizam, Fažanu i svatko svoju lokalnu zajednicu. Doviđenja do iduće godine u slobodnoj Fažani – jedinom mjestu na svijetu koje je prijatelj novinara, izvijestila je ekipa FMF-a. (iPress)