Redakcija iPressa i Backstage Consulting darovali su četvero čitatelja s po jednom ulaznicom za jazz koncert Somi, američke pjevačice i aktivistice ruandskog i ugandskog podrijetla, koji će se održati u subotu, 21. rujna, u Istarskom narodnom kazalištu, s početkom u 20 sati.

Na koncert idu:

    1. Branka Kuzmanović, Splitska 12,    Pula
    2. Vedran Kuftić Koparska 50, Pula
    3. Jelena Vojinović Terlević, Benediktinske opatije 1, 52100 Pula
    4. Ivan Kurtović, Kosova ulica 10, Pula

Sretni dobitnici svoje ulaznice mogu preuzeti na dan koncerta na blagajni INK-a. Lijepo se provedite!

Drugi Backstage Live Pula 2019 festival i ove će jeseni u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održati 4 vrhunska jazz koncerta.

Tako u subotu 21. rujna u INK dolazi Somi, 5. listopada Charlie Hunter & Lucy Woodward, 29. listopada dolazi Mingus Big Band dok 12. studenog Backstage live Pula 2019. zaključuje Jason Moran & Bandwagon.

Somi nazivaju i modernom Miriam Makeba, a njezinu karizmu uspoređuju i s onom Nine Simone i Dianne Reeves. Svoju glazbu naziva new african jazz, a temelji je na multikulturalnosti – prije svega na spoju jazza i afričke glazbe, ali i funka, soula, folka i countryja. Svoj osebujan pristup jazzu obogaćuje s world musicom, zvuk u nekim izvedbama obogaćuje gudačkim glazbalima, a u nekima korištenjem elektroničkih naprava.

(iPress)