Na konferenciji za medije načelnik Općine Vižinada i predsjednik njene Turističke zajednice Marko Ferenac najavio  24. Rekreativni biciklistički maraton Parenzana koji će se održati u nedjelju 29. rujna sa startom u 10 sati sa trga u Vižinadi.

Tradicija je to koja okuplja svake godine više od 1300 biciklista iz šire regije Istre, Hrvatske, Slovenije Italije, Austrije, Bosne i Hercegovine, pa i nekih prekomorskih zemalja, a ove se godine očekuje još i veći broj sudionika nego prijašnjih godina. Osnovni cilj maratona je omasovljavanje biciklizma kao rekreacijskog sporta, obogaćivanje turističke ponude u PPS razdoblju, produženje turističke sezone, te valorizacija i promoviranje naših prirodnih i drugih resursa, a pogotovo trase nekadašnje željezničke pruge „Parenzana“ koja je ovuda prolazila.

Rekreativni biciklistički maraton Parenzana je prigoda da Vižinada  natjecateljima i svojim gostima pokaže kako je ona, a pogotovo nekadašnja trasa uskotračne pruge, mjesto u kojem se može doživjeti idilična slika ovoga kraja i da je u njoj objedinjeno puno toga najboljeg i najljepšeg u Istri.  Maraton u svojoj dužini od 46,7 km u finišu biciklističke sezone slovi kao kraljica rekreativnog biciklizma ne samo Istre nego i Hrvatske. Vozi se asfaltiranom cestom s natjecateljskim dijelom na dionici od Ponte Portona do Vižinade. Uz biciklistički maraton za  ljubitelje pješačenja organizira se i pješačka tura u dužini od oko 10 km .

Napomenimo da se Parenzana vozi pod motom Put zdravlja i prijateljstva što se godinama potvrđuje kroz broj sudionika koji sudjeluju u njoj i na kojoj se sklapaju trajna i neizbrisiva prijateljstva.

PROGRAM 29. rujna 2019.

07:30 – 09:30                   Prijave

08:00                                   Izložba radova OŠ Vižinada i Dječjeg vrtića

09:45                                   Start mini Parenzana – (Dječji vrtić)

10:00                                   Start Rekreativnog biciklističkog maratona „Parenzana“

10:10                                   Start Pješačka tura

12:30                                   Zabavni program

13:30                                   Zajednički ručak

14:00                                   Podjela nagrada

TRASA: Vižinada (start) – Tićan – Karojba – Motovun – Mirna most – raskrsnica Istarske Toplice (okrjepa) – Livade – Motovun most – Ponte Porton – Vižinada (cilj).

Kotizacija: 50 kuna po osobi i uključuje majicu, keramičku medalju, vodu, okrjepu i obrok. Djeca do 10 godina ne plaćaju kotizaciju. Obavezna je kaciga za mlađe od 16 godina. Za najuspješnije predviđene su medalje i pehari.

Za sve informacije i prijave nazovite na telefon 052 446 110, ili nas kontaktirajte putem maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Za više detalja o samom maratonu pratite naše internetske stranice i društvene mreže: www.tz-vizinada.hr i www.facebook.com/visit.vizinada.

(iPress)