Kraj rujna u Kanfanaru tradicionalno je rezerviran za obilježavanje Dana Općine Kanfanar koji se slavi na blagdan sv. Sofije 30. rujna, a kojemu prethodi niz programa i sadržaja. Brojni zabavni, kulturni, sportski, dječji i glazbeni programi koje pripremaju Općina Kanfanar i kanfanarske udruge obogatit će posljednji rujanski tjedan u Kanfanaru.

Sve započinje već u subotu 21. rujna  kada će se u sportskoj dvorani OŠ Petra Studenca u Kanfanaru održati 9. Dani KUD-a „Dvigrad“, a kanfanarskom folklornom društvu u goste dolaze kulturno-umjetnička društva iz Bribira, Bjelovara i Krasa (Slovenija).

Programi dana općine nastavit će se u utorak 24. rujna za kada je na rukometnom igralištu organiziran bogat dječji program s raznim poligonima, zanimljivim igrama i sadržajima te animacijom. Srijeda je rezervirana za sport, odnosno tradicionalni stolnoteniski turnir u organizaciji kanfanarskog stolnoteniskog kluba, a program u četvrtak seli u galeriju Malenica gdje će se otvoriti izložba „Tragom istarske željeznice“ u organizaciji Udruge Dvegrajci.

Slavljenički vikend započet će u petak koncertom klape „Valdibora“ iz Rovinja koji će se održati u Domu mladih, a zanimljiva događanja nastavit će se i u subotu kada je na redu 11. MTB biciklijada kroz Općinu Kanfanar u organizaciji BX AXA. Istoga dana obilježit će se i Svjetski dan turizma programom „Dvigrad tour“ – interaktivnom i interpretativnom šetnjom Dvigradom čija će povijest te brojne zanimljive legende i priče biti predstavljene uz glumce Istra Inspirita.

Na sam Dan Općine Kanfanar, u ponedjeljak 30. rujna, blagdan zaštitnice Kanfanara i Dvigrada obilježit će se svetom misom u 11 sati, a potom i svečanom sjednicom Općinskog vijeća u 17 sati.

U srijedu 2.10. programi obilježavanja Dana Općine Kanfanar završit će znanstvenim skupom „Crtice iz povijesti Kanfanarštine“ u Domu mladih.

Dobrodošli na dane Općine Kanfanar!, stoji u priopćenju.

PROGRAM:

Subota 21.9. u 18:30 sati: Folklorni susret: Dan KUD-a Dvigrad (sportska dvorana OŠ Petra Studenca)

Utorak 24.9. u 16:30 sati: Program za djecu „Kids fun zone“ (rukometno igralište kod Doma mladih)

Srijeda 25.9. u 17:00 sati: Stolnoteniski turnir (sportska dvorana OŠ Petra Studenca)

Četvrtak 26.9. u 19:00 sati: Otvaranje izložbe: „Tragom istarske željeznice“ (galerija Malenica)

Petak 27.9. u 20:00 sati: Koncert klape Valdibora (Dom mladih)

Subota 28.9.: 11. MTB biciklijada kroz Općinu Kanfanar u 14:00 sati i Dvigrad Tour u 17:00 sati (Dvigrad)

Ponedjeljak 30.9.: Sveta misa u 11:00 sati, svečana sjednica Općinskog vijeća u 17:00 sati

Srijeda 2.10. u 18:30 sati: Znanstveni skup: „Crtice iz povijesti Kanfanarštine“ (Dom mladih)

(iPress)