Na vodnjanskom Narodnom trgu održao se 2. po redu 'Nostalgija fest' u organizaciji Grada Vodnjana i Udruge za informiranje građana – Vodnjanski đir, protekle subote.

Organizatori su još jednom, barem na jedno popodne, sve posjetitelje 'vratili' u bezbrižne i zaigrane dane djetinjstva kroz razne, već pomalo i zaboravljene igre, stare glazbene hitove, radionice i izložbe.

Posjetitelji, kako mali tako i oni veliki, mogli su se iskušati u skakanju lastika i školici ili triji, ščinkama, skakanju u vrećama i utrci sa jajima, spuštanju karićima niz Trgovačku, gađanju sa praćkom ili fijondom, kartaškim igrama, turniru graničara, te se priključiti radionici pletenja, šivanja i kukičanja ili zaigrati 'Čovječe ne ljuti se' i stolni tenis'.

U turniru graničara sudjelovalo je 8 ekipa. Pobjedu je odnijela ekipa '6.A', na drugom mjestu završila je 'Institucija 5.C' te '6.T Bumbari' na trećem mjestu. Ekipama su dodijeljenji pehari, medalje i slatki paketići.

Osim igara, organizirani su i izložba oldtimera te buvljak, a kompletnu nostalgičnu atmosferu upotpunjavali su veseli taktovi glazbenih hitova 60-ih i 80-ih godina, koji su uz dječji smijeh odzvanjali trgom. Puštajući glazbu s vinila DJ Matko Banković usrećio je sve nostalgičare.

Iako samo na nekoliko sati, ”Nostalgija fest” još jednom je postigao ono što je i zamišljeno, ceste pretvorio u igrališta, a pametne telefone i tablete zamijenio klikerima, praćkama, loptama i nostalgičnim osmjesima, a svi sudionici su uz pizzu i sok uživali u bezbrižnom popodnevu bez gadgeta, poručili su iz Vodnjana.

(iPress)