Ulaganja u mladu populaciju s područja naše općine svrstavamo među najvažnija, pa će stoga Općina Vižinada i ove godine sufinancirati troškove prijevoza učenika srednjih škola.

Učenicima i njihovim obiteljima pomoći ćemo na način da ćemo sufinancirati četvrtinu, odnosno, 25 posto ukupnog iznosa koji učenik plaća za cijenu karte u javnom prijevozu, za vrijeme trajanja nastave i stručne prakse. Važno je da se za ovakav oblik pomoći ispune određeni uvjeti, a to, drugim riječima, znači da pravo na sufinanciranje troškova prijevoza imaju oni učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području Općine Vižinada, a pritom žive u obiteljima koje nisu korisnici prava iz područja socijalne skrbi (zajamčena minimalna naknada ili pomoć za uzdržavanje). Jednako tako, uvjet za sufinanciranje je da učenik na redovitu nastavu svakodnevno putuje do škole javnim linijskim prijevozom.

S druge strane, ako je učenik smješten u učeničkom domu u istom mjestu gdje se i školuje te ako mu se troškovi prijevoza plaćaju iz drugog izvora, neće imati pravo na iznos koji daje Općina.

- Ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje se provode kroz program Općina prijatelj djece. Taj smo program osmislili prvenstveno radi osiguravanja boljih uvjeta u odgoju, obrazovanju i odrastanju djece te kako bismo pomogli njihovim roditeljima primjenom načela jednakosti kroz koje se svima pružaju jednake mogućnosti za razvoj i uspjeh - rekao je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac prilikom potpisivanja Odluke o sufinanciranju troškova prijevoza te svoj djeci zaželio sretan početak nove školske godine.

(iPress)