'Ljetni noćni sajam S klobasicom u EU - okusi hrvatskog sela' koji će se 23. i 24. kolovoza 2019. po prvi puta održati u Sv. Petru u Šumi. Otvorenje manifestacije održat će se u petak 23. kolovoza 2019. s početkom u 18 sati u klaustru pavlinskog samostana, na središnjem trgu.

Općina Sveti Petar u Šumi nakon uspješne organizacije proljetnog međunarodnog sajma 'S klobasicom u EU' ove godine pokrenula organizaciju Ljetnog noćnog sajma u suradnji s Istarskom županijom, Turističkom zajednicom središnje Istre, sponzorima i partnerima sajma. Za potrebe ljetnog noćnog sajma središte mjesta Sv. Petar u Šumi pretvara se u 'veliki grad od kobasica i ostalih tradicionalnih proizvoda hrvatskog sela' u kome će se održati sajam, natjecanja, zabavni program, dječji kutak, brojna gastro događanja i cooking show tijekom održavanja sajma.

Na prvom 'Ljetnom noćnom sajmu - S klobasicom u EU' ove će godine sudjelovati preko 50 proizvođača tradicionalnih proizvoda iz svih dijelova Hrvatske, a očekujemo da će našu malu općinu tijekom dva dana sajma posjetiti više tisuća posjetitelja iz države i inozemstva, poručili su iz Općine Sv. Petar u Šumi.

(iPress)