Savršeni spoj ribolova, gastronomske kreativnosti i dobre glazbe, dogodit će se na Ribarskom mulu u Medulinu, 16. kolovoza s početkom u 19 sati. Pred nama je, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare još jedno izdanje Hook and Cook Festivala. Manifestacije koja je, kako je rekao direktor Turističke zajednice općine Medulin Enco Crnobori, puno više od obične ribarske fešte, a TZ je kao i Općina Medulin podržavaju od njenih početaka 2016. godine, a naredne godine priključit će se i LAGUR Istarska batana.

Činit će to i u budućnosti, rekao je Crnobori, najavivši kao će sljedeće godine Hook and Cook festival trajati po dva dana, a uz Medulin bit će održan i na banjolskom mulu, kao i u Pješčanoj Uvali.

O posljednjem ovogodišnjem izdanju Hoock and Cooka, govorili su Siniša Pavlović i Marko Domgjoni, te poznati cheef David Skoko, koji će na mulu u Medulinu kuhati i 16. kolovoza.

Siniša Pavlović, dolazi iz ribarske obitelji, kapetan je plivarice Levan i vlasnik Tunane, broda za sportski ribolov na veliku ribu, te se brine o ulovu koji se poslije priprema na festivalu. Pavlović i Domgjoni, naglasili su kako ovom manifestacijom žele postići sinergiju dobre hrane, zabave, glazbe i druženja. Vjeruju da su u tome uspjeli, jer prema nekim svojim analizama na posljednjem izdanju Festivala u Medulinu, družilo se, jelo i zabavljalo oko dvije tisuće domaćih i stranih turista.

Hook and Cook Festival, kazao je David Soko, daje brzinu više turističkoj ponudi u općini Medulin, a suradnja lokalnih ribara i ugostitelja traje više od jednog ljeta.

U općini Medulin, kazao je Skoko oduvijek se živjelo od ribarstva, pa je i ovaj Festival, veliki iskorak za lokalnu gastronomiju. Najavio je kako će 16. kolovoza posjetiteljima Hoock and Cook festivala ponuditi već tradicionalni tuna burger, poznate tacose, ali i za ovoga puta pripremaju novu gastronomsku poslasticu. Bit će to raža kamena iz ramena. Ponudit će i ražnjiće od morskog psa s tikvicama i ljutom paprikom.

Ljepota je ove manifestacije što imamo slobodne ruke u pripremi hrane, kazao je Soko, naglašavajući kako su brojni hrvatski cheefovi prepoznali vrijednost ove manifestacije koja vrednuje i ribarski rad.

Na posljednjem ovogodišnjem izdanju Hoock and Cook Festivala, neće nedostajati ni dobrog piva, u Medulin stiže pivovara Medvedgrad, a glazba s ribarskih brodova čut će se dugo u noć, kazao je Domgjoni.

Cheef David Soko u suradnji s Turističkom zajednicom općine Medulin i LAGR-om Istarska batana, najavio je Enco Crnobori, za jesen priprema i radionice pripreme hrane za lokalne ugostitelje. Sve u želji da gastronomska ponuda na Medulin Rivieri bude kreativnija i kvalitetnija, poručili su iz Medulina.

(iPress)