Vikend porečkog Adventa u Parku Matije Gupca ‘otvorili’ su u petak navečer svojim koncertom Alen Vitasović i Šajeta. Oko vatrenih piramida s čašama s kuhanim vinom i čajem okupilo se dosta posjetitelja no u 20 sati koncert nije započeo. Oko pa i na pozornici ‘muvali’ su se glazbenici i oba pjevača no koncert nije ‘krenuo’. Razlog ne ‘otvaranja’ koncerta u 20 sati nije bio dostupan posjetiteljima osim što se moglo vidjeti da je Vitasović, navodno zbog  ‘zdravstvenih’ razloga, ‘nestao’ a situaciju je spašavao Šajeta ‘lagano’ pjevajući jednu pjesmu, zagrijavajući se za nastup u svojem dijelu koncerta.

Poslije 21 sat Alen Vitasović se napokon pojavio na pozornici i počeo pjevati.

Posjetitelji, među kojim je bilo Alenovih fanova su vrlo brzo prihvatili njegov nastup pa su i zapjevali s njim. Istarski tandem pjevača zabavljao je posjetitelje do kasnih večernjih sati.

Adventski vikend subotnjeg prijepodneva nastavljen je na Trgu Matije Gupca ‘slatkim jutrom’ kojeg su pripremili učenici TUŠ  Antona Štifanića počastivši posjetitelje besplatnim fritulama, biskvitom, suhim voćem uronjenim u čokoladu. Guštanje posjetitelja u slatkim delicijama podržavali su svojim glazbenim nastupom Porečki delfini.

Za dobru zabavu subotnje večeri s početkom u 20 sati na Trgu Matije Gupca pobrinut će se glazbenici Funbox-a.

Adventska nedjelja, tijekom koje će na glavnom porečkom trgu biti upaljena treća adventska svijeća, na Trgu Matije Gupca bit će u znaku najvećih živih jaslica u Hrvatskoj koje će biti ‘otvorene’ u 17 sati.

(iPress)