Najveće žive jaslice u Hrvatskoj, one iz Sv. Lovreča, i ove godine gostuju na Adventu Poreč i to u nedjelju, 16. prosinca od 17 do 20 sati. Nakon iznimnog interesa prošle godine, organizatori su odlučili ovogodišnje žive jaslice proširiti i na Trg Marafor u neposrednoj blizini Trga Matije Gupca, pa će svi posjetitelji moći uživati u prigodno uređenoj štalici na paviljonu u kojoj će biti smješteno ukazanje betlehemske obitelji, tri kralja i andđela, dok će na Trgu Marafor biti smješteni brojni zanati poput pekarica, stolara, kovača i ostalih. Po prvi put na žive jaslice u Poreču dolaze i tovarići i ostale domaće životinje, što će biti poseban doživljaj za najmlađe goste porečkog adventa u nedjelju. Prije dolaska živih jaslica na Trg Matije Gupca i Trg Marafor, na glavnom gradskom trgu održat će se paljenje i treće adventske svijeće, s popratnom kratkom svečanošću.

Dan ranije, 15. prosinca s početkom u 10 sati na Trgu Matije Gupca održat će se Slatko jutro, manifestacija koju Advent Poreč organizira s TUŠ Antona Štifanića, a tokom koje se dijele besplatne fritule, biskviti i različito suho voće uronjeno u čokoladu. Za glazbeni dio programa i ove će subote biti zaduženi Porečki delfini, a svoju će ponudu predstaviti i Srednja škola Mate Balote Poreč. Naime, profesori i ostali zaposlenici donirali su brojne naslove iz privatnih kolekcija školskoj knjižnici, a želja je da se dobrovoljnim prilozima posjetitelja Adventa, za neke od doniranih naslova, obnovi školski knjižnični fond, stoga vas pozivamo da „kupnjom“ knjige podržite obnovu knjižničnog fonda.

U subotu navečer očekuje nas koncer Funbox banda, s početkom u 20 sati.

Advent Poreč i ovog vikenda za najmlađe donosi dvije kazališne predstave. „Povratak u zemlju kolača“ udruge Birikina održat će se na Trgu Matije Gupca u subotu, 15. prosinca u 18 sati, dok će kazališna dvorana Pučkog otvorenog učilišta u nedjelju, 16. prosinca u 17 sati ugostiti predstavu „Kako je Potjeh tražio istinu“ Kazališta Hotel Bulić, gdje će se kroz uzbudljivo glazbeno-dramsko putovanje saznati što je Potjehova istina i je li vrijedna svih žrtava koje traži i nameće.  

Kako bi u svakom trenutku mogli pratiti atmosferu na Trgu Matije Gupca, postavljene su kamere - KLIZALIŠTE i PARK.

(iPress)