Pulska je policija provela kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 29-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi. U petak, 31. siječnja oko 22.30 sati, ispred ugostiteljskog objekta u Vukovarskoj ulici, 29-godišnjakinja je na naročito drzak način narušavala javni red, pri čemu je vikala na muškarca i vrijeđala ga raznim pogrdnim riječima, predstavljajući se kao policijska službenica.

Nakon dolaska policijske ophodnje, djevojka je odbila dati na uvid osobnu iskaznicu te se nastavila lažno predstavljati kao policijska službenica, pokušavajući se udaljiti s mjesta događaja. Kako bi je spriječili u bijegu, policijski službenici uhvatili su je za ruke, a 29-godišnjakinja je tada jednog policijskog službenika udarila nogom u trbuh.

Prilikom uporabe sredstva prisile lakše su ozlijeđena dva policijska službenika i osumnjičena, koja je privedena u policijsku postaju te se protiv nje podnosi kaznena prijava radi sumnje da je počinila kazneno djelo prisila prema službenoj osobi, dok radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija protiv 29-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog nadležnom sudu.

(iPress)