Splitska policija uhitila je dvije osobe koje je privela u policijsku upravu, te su počeli kriminalističko istraživanje vezano uz popodnevno trostruko ubojstvo u centru grada, službeno je potvrdio večeras na terenu Marko Srdarević, zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave.

Neslužbeno se doznaje da je jedna osoba uhićena u Varošu, a druga u jednom kafiću na Skalicama. U gradu je i dalje puno policije koja najviše čuva Varoš, koji je i dalje zatvoren za prolaz.

Prema dosadašnjim informacijama, trostruko ubojstvo se dogodilo oko 15.30 na Šperunu, u samom centru grada, te u Radmilovićevoj ulici. Napadač je prvo ubio muškarca koji je bio na motoru, nekoliko minuta kasnije je zapucao i na drugog mladića u Radmilovićevoj, te zatim na trećeg. Prva dvojica umrla su na mjestu napada, a treći na operacijskom stolu u splitskoj bolnici.

Ubojica je bio odjeven u crno i nosio je kalašnjikov. Rafalno je pucao na svoje žrtve. U jednom trenutku je i snimljen kako hoda s oružjem po Varošu.

Zbog te je pucnjave policija cijelo popodne i večeras preko medija upozoravala građane da izbjegavaju taj dio grada.

Gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara objavio je večeras da je počinitelj uhićen i zahvalio policiji na brzom djelovanju i informiranju

"Ovo je desetljećima nezabilježen čin koji je potresao sve stanovnike našeg grada. Hvala policiji na brzom djelovanju i informiranju. Počinitelj je uhićen i to je u ovom trenutku najvažnije. Policija će uskoro izaći sa svim informacijama te će rasvijetliti cijeli slučaj", napisao je splitski gradonačelnik na Facebooku

Split je bio pod policijskom opsadom, na terenu su bili svi rodovi, od uniformiranih do onih u civilu, interventne do specijalne.

Svjedoci pucnjave kažu kako se čula rafalna paljba, da je neslužbeno pucao splitski pomorac F.Z., a smrtno su nastradali J.M. i J.T. Kako se doznaje na terenu, F.Z. je u osvetnički pohod krenuo zato što su mu sada već nastradali mladići maltretirali brata zbog čega je reagirao pucnjavom.

- Dvije su osobe smrtna stradale, a jedna je ozlijeđena u pucnjavi u središtu Splita u subotu u poslijepodnevnim satima, prva je dojava splitske policije koja traga za počiniteljem te građane poziva da ne izlaze na ulice.

Prema prvim informacijama s terena počinitelj je muškarac obučen u crno, ima oružje i kreće se put Marjana.

"Molimo sve građane na tom području grada da se sklone s ulica i da ako uoče osobu odmah zovu policiju. Sve raspoložive policijske snage su na terenu i tragaju za počiniteljem", priopćila je policija.

Navodno je riječ o obračunu u narko miljeu. (Hina/iPress)