Bivša riječka pročelnici za sport i tehničku kulturu Vera Begić u srijedu je na pulskom Županijskom sudu nepravomoćno osuđena na četiri godine zatvora i sedam godina zabrane vožnje, jer je pod utjecajem alkohola u kolovozu prošle godine izazvala prometnu nesreću u kojoj je poginuo 41-godišnji vozač iz Umaga Igor Soldatić.

Begić je s 1,92 promila alkohola za upravljačem 'peugeota' 15. kolovoza prošle godine ušla u pogrešan smjer Istarskog ipsilona.

Najprije je lijevim bočnim ogledalom udarila u retrovizor 'škode' koju je vozio 31-godišnji državljanin Slovenije.

Potom je nastavila voziti u zabranjenom smjeru, udarila u betonsku zaštitnu ogradu, a zatim i prednju lijevu bočnu stranu automobila pulskih oznaka kojim je iz suprotnog, dopuštenog, smjera upravljao Umažanin. On je uslijed silovitog sraza preminuo na mjestu događaja.

U rujnu prošle godine Vera Begić podnijela je ostavku, a krivnju za izazivanje nesreće priznala je još na pripremnom ročištu 27. rujna.

Obitelj poginulog Soldatića bila je šokirana i potresena izrečenom kaznom od samo 4 godine zatvora za djelo za koje je predviđeno maksimalno 12 godina.

- Sramotna je ovo država, plačući je rekla supruga poginulog prilikom izlaska sa suda.

Valter Soldatić, otac poginulog, rekao je kako je očita sprega politike i sudstva, da je presuda sramotna jer se tužena svjesno napila i sjela u automobil kojim je ubila njegovog sina te kako će se svakako žaliti. (H/iPress)