Jučer od 10 do 14 sati je u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula Parkinga provedena prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom.

Policijski službenici su jučer od 10 do 14 sati, u suradnji s predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i djelatnicima Pula Parkinga obavljali nadzor na parkiralištima trgovačkih centara na području Pule, Fažane i Medulina te ispred zdravstvenih ustanova u Puli. Tijekom trajanja akcije utvrdili su 12 prekršaja nepropisno parkiranih vozila na mjestima rezerviranim za osobe s invaliditetom.Od utvrđenih prekršaja pet je vozila premješteno sa specijalnim vozilom Pauk.

Postaja prometne policije Pula-Pola će i nadalje provoditi preventivno-represivne akcije usmjerene na suzbijanje navedenih prekršaja te će policijski službenici i prilikom obavljanja svojih svakodnevnih zadaća biti usmjeravani na navedenu problematiku, a sve kako bi se povećala sigurnost osoba s invaliditetom u prometu.

Policijska uprava istarska još jednom podsjeća vozače da ne parkiraju na mjestima koja su rezervirana za parkiranje osoba za invaliditetom te da poštuju prometne propise i vode računa o sigurnosti svojih sugrađana s invaliditetom.

(iPress)