Nakon što smo jučer objavili kako je u PU istarskoj nestao novac zaplijenjen ovo ljeto na festivalima u Štinjanu, a pojedini mediji spominjali su i nestanak zaplijenjenog kokaina, večeras se oglasila i policija.

- Djelatnici Policijske uprave istarske i stručni tim Ravnateljstva policije poduzeli su radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti navodnog nestanka dijela novca koji je ranije bio oduzet od osoba osumnjičenih za počinjenje određenih kaznenih djela na pulskom području.

U okviru radnji koje su poduzete, policijski službenici rekonstruirali su postupanje s privremeno oduzetim predmetima te je 18. listopada u poslijepodnevnim satima novac pronađen u službenim prostorijama policijske uprave.

Provedenim radnjama nije utvrđena sumnja da je počinjeno kazneno djelo, već su utvrđeni metodološki propusti u postupanju s privremeno oduzetim predmetima, odnosno nepridržavanje propisanih procedura u ovakvim slučajevima.

S tim u vezi, načelnik Policijske uprave istarske poduzet će mjere i radnje iz svoje nadležnosti, navodi se u priopćenju.

Policija u priopćenju ne navodi o kojem je iznosu riječ te je li pronađen i 'nestali' kokain. iPress)