Umaška je policija prekršajno sankcionirala 37-godišnjeg muškarca zbog vožnje za vrijeme zabrane i pod utjecajem alkohola.

Naime, policijski službenici su zatekli muškarca u petak, 27. rujna oko 22,45 sati na području Umaga kada je upravljajući automobilom Fiat, talijanske registarske oznake, sletio s kolnika u nisko raslinje. Kontrolom je utvrđeno je da je vozač automobilom upravljao pod utjecajem alkohola i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije.

Tijekom obavljanja očevida, a nakon što je odbio alkotestiranje, muškarac je započeo vrijeđati i omalovažavati policijske službenike te se pokušao udaljiti i fizički napasti policijske službenike. Kako unatoč izdanim upozorenjima i zapovijedima, muškarac nije prestao s protupravnim ponašanjem nad njim su uporabljena sredstva prisile.

Protiv njega je zbog drskog ponašanja podnijet optužni prijedlog nadležnom sudu dok mu je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama sud izrekao kaznu u iznosu od 21.650,00 kuna i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilom B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

(iPress)