Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnim hrvatskim državljaninom te je utvrdila sumnju da su počinili kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama te da je 18-godišnjak, uz to kazneno djelo, počinio i kaznena djela krađa i krivotvorenje isprave.

Temeljem operativnih saznanja, policijski službenici su 11. rujna oko 19.45 sati, na poljoprivrednom zemljištu u blizini Galižanske ceste, uočili 18-godišnjaka i maloljetnika kako zalijevaju i obilaze zasađene biljke indijske konoplje. Zbog sumnje da su počinili kazneno djelo, obojica su uhićeni. Na mjestu događaja obavljen je očevid, tijekom kojeg je oduzeto 16 stabljika indijske konoplje pojedinačnih visina od 73 do 160 cm.

Temeljem naloga nadležnog suda obavljena je pretraga automobila Opel, u kojem su pronađene četiri boce za dohranu biljaka. Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 18-godišnjak na automobil Opel postavio registarske pločice koje je otuđio u siječnju u Fažani s automobila Peugeot, čime je oštetio pravnu osobu iz VIšnjana.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja se protiv obojice se, zbog sumnje na uzgoj indijske konoplje radi daljnje prodaje droge, podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. (iPress)