U dane vikenda, od do 18. kolovoza, na području PU istarske evidentirano je 19 prometnih nesreća, od kojih pet nesreća s ozlijeđenim osobama i 14 prometnih nesreća sa materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozljede, a 15 osoba lake tjelesne ozljede.

Alkohol kao uzrok evidentiran je u tri prometne nesreće.

Tijekom vikenda kontrolirano je ukupno 565 vozača/vozila. Iz prometa je isključeno 30 vozača i 3 vozila. Utvrđeno je 284 prekršaja, od kojih izdvajamo:

U petak, 16. kolovoza u 9.05 sati na Istarskom ipsilonu, most Mirna, izvršenim nadzorom brzine kretanja vozila, utvrđeno je da je 56-godišnji državljanin Njemačke upravljao osobnim automobilom BMW, njemačke nacionalne oznake, brzinom od 199 km/h, na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, vozaču je određena kazna u iznosu 15.000 kuna, troškovi postupka od 500 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

U petak, 16. kolovoza u 8.45 sati, u Puli, Ulica Veruda, policijski službenici zaustavili su osobni automobil Opel Astra, pulskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 55-godišnjak. Vozač je odbio podvrgnuti se testu na opojne droge, iz kojeg razloga je isključen iz prometa te mu je određena kazna u iznosu od 10.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od mjesec dana.

U nedjelju, 18. kolovoza u 2.15 sati 41-godišnjak je upravljao osobnim automobilom marke Fiat, pulskih registarskih oznaka, županijskom cestom 5077 (Barban-Grabri), pod utjecajem alkohola od 2.21 g/kg. Poradi počinjenog prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, vozaču je određena kazna od 10.000 kuna te zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

(iPress)