Deset osoba lakše je ozlijeđeno u prometnoj nesreći, koja se dogodila 18. kolovoza oko 16.40 sati u Ulici Domovinskih žrtava u Novigradu.

Nesreća se dogodila kada je 20-godišnjak bez položenog vozačkog ispita upravljao teretnim automobilom Fuso Canter, zagrebačke registarske oznake, kolnikom Ulice Domovinskih žrtava te je zbog neprilagođene brzine kretanja udario u zadnji dio vozila Peugeot, njemačke registarske oznake, kojim je upravljao 29-godišnjak, a koji se zaustavio radi skretanja u lijevo. Od siline udarca, Peugeot se odbio na prometnu traku namijenjenu kretanju vozila iz suprotnog smjera, gdje se sudario s automobilom Ford, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 45-godišnji talijanski državljanin. Vozilo talijanske registarske oznake naletjelo je tada na povišeni rubnjak i prevrnulo se na krov, dok se vozilo njemačke registarske oznake zaustavilo na nogostupu. Teretni automobil zagrebačke registarske oznake nastavio je nekontrolirano kretanje te ja udario u automobil Hyundai, talijanske registarske oznake, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnji talijanski državljanin.

U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozači svih vozila i 25-godišnja putnica iz Peugeota, 42-godišnja talijanska državljanka iz Forda te putnici iz Hyundaia, 45-godišnja talijanska državljanka i troje maloljetnih talijanskih državljana.

Protiv vozača teretnog vozila pokreće se prekršajni postupak radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U četverostrukom sudaru na cesti Novigrad-Buje u nedjelju oko 17 sati  ozlijeđeno je 10 putnika. Uzroci nesreće se još utvrđuju, no neslužbeno se doznaje kako su se iz još neutvrđenih razloga frontalno sudarila dva vozila, na koje su kasnije naletjela još dva.

Više vozila Hitne je na terenu, dio ozlijeđenih je u pulskoj bolnici dok su oni s lakšim povredama prevezeni na umašku Hitnu pomoć. 

Prema informacijama policija šest ih zbrinuto u pulskoj bolnici, a četiri u Umagu.

U nesreći su sudjelovala dva vozila talijanskih oznaka, jedan njemačkih te jedan hrvatskih. Kako se saznaje nitko nije u životnoj opasnosti. (iPress)